Home » Klimaat » Dynamische prijzen puzzelstuk in energietransitie
Sponsored

Traditionele energiecontracten zijn een rem op verduurzaming, bij NieuweStroom en easyEnergy gaat dat anders. Algemeen directeur Remko ten Barge vertelt meer over hun unieke en geldbesparende concept.

Rembo ten Barge

Remko ten Barge

Algemeen directeur Nieuwe Stroom & easyEnergy

De huidige energiemarkt kan de duurzame groei niet aan. Zonder verandering moet Nederland miljarden investeren in het stroomnet. Gelukkig kunnen we die investeringen minimaliseren door over te stappen op dynamische prijzen. Dat is duurzamer en kostenbesparend.

Duurzame energie duurzaam afnemen

We stappen gelukkig over op zonne- en windstroom. Zon en wind zijn echter weersafhankelijk en minder voorspelbaar. Gas wordt steeds vaker vervangen door stroom (warmtepompen, elektrisch vervoer etc.). Die combinatie is theoretisch duurzamer, maar leidt praktisch tot een wisselvalliger aanbod van stroom en grotere verbruikspieken.

Acuut gevolg: ons stroomnet is uit balans. Zonder balans blijven gas- en kolencentrales bijspringen én moeten we miljarden investeren in het net. Ten Barge: “We moeten onze stroomvraag daarom beter afstemmen op het aanbod. Alleen zo lukt de energietransitie zonder dat we daar samen een onnodig hoge prijs voor betalen.” 

Dynamische beursprijzen

Wij berekenen de dynamische beursprijzen 100% transparant door aan onze klanten. Dat geeft een doorlopend prijsvoordeel van 10-25%. Dynamische prijzen werken op basis van vraag en aanbod en hebben óók een maatschappelijke functie.

Tijdens de goedkope uren is het (steeds duurzamere) aanbod van energie relatief groot en de vraag klein. Gebruik je stroom tijdens deze uren, dan betaal je niet alleen minder geld, maar maak je óók duurzamer gebruik van de beschikbare energie. Dat is goed voor je beurs én het milieu.

Infographic NieuweStroom

Deze infographic is tot stand gekomen aan de hand van verschillende bronnen. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze voorstelling van informatie.

Next article