Home » Make a Difference » Jij bent mijn anker. Samen hebben we geknokt
Sponsored

Tineke verloor beide benen en werd volledig zorgafhankelijk. Dochter Jacqueline bezoekt haar elke dag. De kat verzorgen, de was doen en helpen in het huishouden. Tijdens een week vaarvakantie op MPS de Zonnebloem kunnen ze weer even moeder en dochter zijn.


Het leven van Tineke veranderde in anderhalf jaar tijd compleet. Ze brak haar heup en door verkeerde zorg eindigde ze met twee geamputeerde benen. “Alles is anders. Je bent je zelfstandigheid kwijt.” “Na de operatie wilde ik voor mijn moeder zorgen. Ik kan niet op afstand mantelzorger zijn. Dus ik heb haar naar Breda gehaald”, aldus Jacqueline.

Ik ben er nog

In Breda is het wennen. Maar wat is Tineke blij als blijkt dat haar kat, die ze al negen jaar heeft, mee mag verhuizen. “Zonder Jacqueline had ik de kat niet kunnen houden, want ik kan de kattenbak niet meer schoonmaken. Jacqueline is mijn anker. De operatie was zwaar, maar ik heb geknokt en ik ben er nog steeds.” 

Je doet het gewoon

Hun relatie is veranderd. Jacqueline: “Je leert je moeder op een andere manier kennen. Ik help haar elke dag. Dit heeft veel impact om mijn eigen leven. Maar je doet het gewoon. Eigenlijk heb je er een klein huishouden bij, soms is dit zwaar om te combineren met mijn eigen gezin. Daarom is deze vakantie ook zo belangrijk voor ons”.

Vol emotie

Nu kunnen ze eindelijk weer even moeder en dochter te zijn. Op het volledig aangepaste schip MPS de Zonnebloem. “Zonder de Zonnebloem kan ik niet op vakantie. Ik kan niet eens met de bus mee want ik kan niet zelfstandig naar het toilet. Dus ik ben vrijwel altijd thuis. Op het schip word ik volledige verzorgd, dan kan het wel.” vertelt Tineke vol emotie. Ook Jacqueline kijkt ernaar uit: “Ik ga rust nemen en genieten van onze mooie momenten samen, dierbare herinneringen maken.”

Iets betekenen voor een ander

De hulp, begeleiding, medische zorg en aangepaste voorzieningen aan boord van MPS de Zonnebloem kosten geld. De Zonnebloem vindt dat het hebben van een handicap geen extra kosten met zich mee mag brengen. Daarom betalen onze vaargasten uitsluitend voor de vakantie en betaalt de Zonnebloem de zorgkosten.

Next article