Skip to main content
Home » Make a Difference » Ieder kind verdient een hechte en liefdevolle familie. Daar maken wij ons hard voor
Sponsored

Directeur Arian Buurman van SOS Kinderdorpen droomt ervan dat de organisatie overbodig wordt, maar dan moet er eerst heel wat veranderen in de wereld. “Tot die tijd doen we ons uiterste best om – dankzij de hulp van onze donateurs – kinderen te helpen en zoveel mogelijk impact te creëren. Geen kind mag alleen opgroeien, elk kind heeft recht op een familie.”

Arian Buurman

Arian Buurman

Directeur SOS Kinderdorpen

“Op de lagere school heb ik SOS Kinderdorpen leren kennen. Ik weet nog dat ik dacht, later als ik groot ben, wil ik bij een goed doel werken. Sinds januari dit jaar ben ik hier directeur, een droom die is uitgekomen. Ik geloof in de kracht en waarde van een hecht en liefdevol gezin voor kinderen. De thuisbasis moet sterk zijn, want dan kun je een kind goed ondersteunen en uitdagen. Zo kan een kind zich het beste ontwikkelen en opgroeien tot een zelfredzame en onafhankelijke volwassene.”

For life

“Inmiddels heb ik een aantal SOS kinderdorpen bezocht en wat me iedere keer weer raakt, is het warme en liefdevolle bad waarin je terechtkomt als je een familie ontmoet. Ik heb respect voor de SOS-moeders die iedere dag zorgen voor de kinderen alsof het hun eigen kroost is. Ze staan trots bij hun diploma-uitreiking, zijn later aanwezig bij hun huwelijk en hebben net als sommige oma’s een foto van hun kleinkind aan een sleutelhanger. Het is prachtig te zien dat die toewijding echt for life is.”

Familieversterking

“Het is natuurlijk het mooist, als kinderen veilig en goed verzorgd bij hun biologische familie kunnen opgroeien. Ik ben net terug van een werkbezoek aan Ghana, waar ik een moeder met twee jonge kinderen heb ontmoet. Ze woonde in een huis – of wat daarvoor doorging – waarvan het dak lekte. Ze had te weinig eten voor de kinderen en één enkel matrasje waarop ze met zijn drieën moesten slapen. Er is voor gezorgd dat hun huis is herbouwd met baksteen en er een nieuwe slaapplek is gekomen. De kinderen gaan weer naar school en er is een familieplan gemaakt om te zien welke hulp er nog nodig is, ook op de lange termijn. Als ik zie wat je kunt bereiken met onze familieversterkende programma’s, krijg ik elke keer weer kippenvel.”

Next article