Skip to main content
Home » Recepten » Recept: Bacon-ei cupcakes
Recepten

Recept: Bacon-ei cupcakes

Duur

15 min. bereiden + 15 min. oventijd.

Ingrediënten

  • 3 sneden wit brood
  • 6 plakken bacon
  • 6 eieren
  • geraspte kaas
  • peper en zout
  • eventueel lente-uitje voor garnering
  • muffinblik of muffinvormpjes
  • glas of mok

Bereiden

  1. Begin met het brood. Met de onderkant van een glas of mok druk je een rondje uit het brood en die leg je in het muffinblik. Doe dit tot alle muffins gevuld zijn. Het brood is de bodem van je cupcake.
  2. Bak ondertussen de plakken bacon. Als deze een beetje doorbakken zijn haal je ze uit de pan en leg ze in een muffinvorm. Leg ze zo in de vorm dat het de rand van je cupcake vormt.
  3. Strooi in het midden van je muffinvormpjes wat geraspte kaas. Hierna giet je in elk muffinvormpje een ei. Je kunt het ei kloppen van te voren, maar is niet per se nodig.
  4. Als finishing touch strooi je nog wat peper en zout over het ei.
  5. De cupcakes kunnen nu in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 15 minuten.
  6. Laat de cupcakes even afkoelen nadat ze uit de oven zijn en als garnering kun je er nog wat lente-uitjes overheen strooien.
Next article