Skip to main content
Home » Toekomst van Plastic » Onze campagnepartners
Onze campagnepartners

Onze campagnepartners

De campagne Toekomst van Plastic was niet mogelijk geweest zonder de steun van onderstaande partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

NVZ  

De NVZ – Schoon | Hygiënisch | Duurzaam is sinds haar oprichting in 1948 uitgegroeid tot dé Nederlandse branchevereniging voor importeurs en fabrikanten van was-, reinigings- onderhouds- en desinfectiemiddelen en schoonmaakmachines. Wij houden niet alleen een scherp oog op veranderingen in de branche, maar zijn ook als kenniscentrum actief in het verspreiden van de juiste informatie over veilig gebruik van producten. 

Milieu centraal

Milieu Centraal is jouw praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoe kan ik mijn huis isoleren en wat bespaar ik dan? Wat is een klimaatvriendelijk gerecht? Hoe groot is de impact van jouw vliegreis? Waar gooi ik een melkpak weg? Wereld Natuur Fonds 

Het Wereld Natuur Fonds is een van de grootste internationale natuurbeschermingsorganisaties. We streven ernaar de prachtige rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen. Samen met anderen willen we een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven. Plastic drijft rond in onze oceanen, en vormt een bedreiging voor mens en dier. Teken hier de petitie voor een zee zonder plastic!

TNO 

De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie. De missie van TNO is mensen en kennis verbinden om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. 


ZonMW

ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft in opdracht van het ministerie I&W een kennisagenda ‘Wat doen microplastics in ons lichaam?’ ontwikkeld. Plastic Soup Foundation 

Plasticvervuiling in de oceanen moet bij de bron worden gestopt! Lees hier meer over wat de Plastic Soup Foundation doet om plasticvervuiling aan te pakken. 
Kennis instituut duurzaam verpakken 

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) adviseert en inspireert bedrijven over duurzaam verpakken. Wij bieden feitelijke kennis en praktische tools, gebaseerd op toegepast wetenschappelijk onderzoek, actuele trends en kennis van de verpakkingsketen. Kijk voor meer informatie op www.kidv.nl


Zero Waste Nederland 

Leven zonder afval achter te laten voelt goed. Tegelijk beseffen we ons dat het een druppel in de plastic oceaan is. Om verandering te brengen, moeten de zero waste principes uitgroeien tot de nieuwe norm! We gaan voor impact. Zero Waste Nederland is het platform dat ons verder brengt. Samen zetten we afvalvermindering in de spotlights, maken we zero waste oplossingen bekend en geliefd en bewegen we overheden, organisaties en bedrijven vooruit. 

Next article