Skip to main content
Home » Waste Management » Vakbeurs recycling presenteert kennisprogramma circulaire economie
Waste Management

Vakbeurs recycling presenteert kennisprogramma circulaire economie

De vakbeurs Recycling is een platform voor de recyclingprofessional waar de nieuwste oplossingen, producten en diensten worden gepresenteerd. Recycling vindt op 24, 25 en 26 oktober in Evenementenhal Gorinchem plaats.


avatar

Robin Vissers

Marketeer Evenementenhal

Hoe komt het dat Nederland zo’n vooraanstaande rol heeft op het gebied van afvalverwerking?

“In Nederland werken bedrijven en overheid onderling goed samen. De overheid is er op gebrand om de circulaire economie te stimuleren en te laten slagen. Dat gebeurt door het wijzigen van regels en wetten ten gunste van circulaire economie. Vooral op het gebied van de recycling van kunststofverpakkingen, papier en karton en metaal zijn al grote stappen gezet.”

Waar staat Nederland over 5 jaar op het gebied van afvalverwerking?

“Het uiteindelijke doel is dat Nederland in 2050 volledig circulair moet zijn en in 2030 moet dat  50% zijn. Vooral het bewustmaken van de voordelen en kansen voor bedrijven en consumenten speelt hierbij een grote rol. De eerste stappen voor het bereiken van dit doel bestaan uit het sterk reduceren van huishoudelijk restafval en restafval van bedrijven, organisaties en overheden.”

Welke thema’s worden er besproken tijdens de vakbeurs?

 “Circulaire economie blijft uiteraard een hot topic. Daarnaast spelen we in op inspirerende vernieuwingen binnen de branche. Voor iedere segment is er iets te ontdekken. Van schroot tot kunststofrecycling. MVO Nederland geeft lezingen met betrekking tot een circulaire economie en zijn er pitches van inspirerende cases in het programma te vinden. Economieën raken steeds meer vervlochten en de Nederlandse economie is sterk afhankelijk van internationale grondstoffenstromen. Vandaar dat de beursorganisatie een internationale handelsmissie uit Ghana verwelkomt. Nederlandse bedrijven krijgen de unieke kans om in een halve dag de marktleiders van de afvalsector uit Ghana te ontmoeten.”

Economieën raken steeds meer vervlochten en de Nederlandse economie is sterk afhankelijk van internationale grondstoffenstromen.

Welke innovaties worden op de vakbeurs tentoongesteld?

De kracht van vakbeurs Recycling zit in de combinatie van presentatie, demonstratie, ontmoeting en kennisdeling. Het doel is het elkaar inspireren en informeren over de recyclingbranche van nu én morgen. De gehele toelevering van de recyclingindustrie en afvalinzamelaar komt hier samen. Concreet zijn dit onder andere de containers, sorteersystemen, shredders, grijpers, scharen, maar bijvoorbeeld ook heftrucks voor het logistieke proces en diensten op het gebied van automatisering en software.”

Next article