Home » Waste Management » Recycling een hoofdthema’s van verpakkingsbeurs Empack 2018
Waste Management

Recycling een hoofdthema’s van verpakkingsbeurs Empack 2018

Recycling is een van de vier belangrijke thema’s op de verpakkingsbeurs Empack. Lees hier meer over de beurs!


Organisator Easyfairs wil aan de hand van deze vier thema’s bezoekers een blik op de toekomst geven van verpakkingstechnologie. Om dit te realiseren komen Recycling, Materialen, Food & health safety en Agile productie extra onder de aandacht door een aantal (nieuwe) initiatieven, zoals een Recycle Straat, een Recycling Route en een interactieve paneldiscussie in samenwerking met Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Er is ook een miniconferentie van PEFC (het keurmerk voor duurzaam bosbeheer) over duurzame materialen en green business.

Reduce, Re-use en Recycle

Een Nederlander opent dagelijks gemiddeld zeven verpakkingen. Dat zorgt voor afval: 20 procent van ons afval bestaat uit verpakkingen. Toch kunnen verpakkingen ook goed zijn voor het milieu. Van Helvoirt: “Nu vragen mensen zich af: hoe zit dat eigenlijk? Om daar antwoord op te geven richten we een Recycle Straat in, zetten we een Recycling Route uit en organiseren we i.s.m. Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, onder leiding van Karen van de Stadt, een paneldiscussie op beursdag drie. Vanuit verschillende perspectieven worden tijdens die discussie stellingen behandeld op Recyclegebied. Een ontwerper, inzamelaar, recycler en een verpakker kijken in deze discussie naar de best mogelijke oplossingen om een circulaire bijdrage te leveren aan het verpakkingsproces.”

Food Safety Innovatie Route

Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun voedsel en de verpakkingen daarvan 100% voedselveilig zijn. Voedselcontactmaterialen, verpakkingen en verpakkingsprocessen inclusief inspectie moeten voldoen aan alle wettelijke en soms bovenwettelijke voedselveiligheidseisen. Foodproducenten zijn hiervoor mede afhankelijk van hun leveranciers. Empack geeft in samenwerking met vakblad VMT inzicht in de laatste stand van zaken en innovaties op dit gebied met de VMT Food Safety Innovatie Route.

Materialenplein en mini-conferentie

Op beursdag twee verzorgt onder andere het keurmerk voor duurzaam bosbeheer – PEFC – een miniconferentie over ‘Green washing of Green business’. De conferentie wordt aangeboden met als doel om experts te helpen bij het maken van de juiste keuze, omdat zij elke dag te maken krijgen met de afweging welk materiaal het beste past bij het te verpakken product. Daarnaast lanceert Empack een Materialenplein waar verpakkingsexperts kennis kunnen maken met milieuvriendelijkere alternatieven. Op dit plein presenteren verschillende bedrijven zichzelf die expert zijn op dit gebied. 

Gelijktijdig met Packaging Innovations

Nieuwe materialen of technieken voor verpakkingen, redesign, creativiteit, displays of instore activatie, het zijn allemaal krachtige tools om de doelstellingen van een merk te realiseren. Het exclusieve event Packaging Innovations brengt al jaren leveranciers, innovatiepartners en beslissingsnemers over vorm en functie van verpakkingen samen om ideeën te delen en zaken te doen. Internationale top sprekers, partners voor verpakkingsinnovaties en inspiratie in een exclusieve setting maken Packaging Innovations wat het is: het marketing & design event over de toekomst in packaging & display. Dit event is uitsluitend toegankelijk voor business professionals.

Empack 2018 is op 10, 11 en 12 april te bezoeken in Jaarbeurs Utrecht. De beurs vindt gelijktijdig plaats met Packaging Innovations, het marketing & design event voor verpakkingen en display. Meer informatie: www.empack.nl.

Next article