Skip to main content
Home » Water » Een duurzamere wereld begint thuis: zo maakt u met huishoudelijke apparaten het verschil 
Sponsored

Een beter milieu – én dikkere portemonnee – begint bij uzelf. Want door huishoudelijke apparaten op de juiste wijze te gebruiken, bent u duurzaam bezig én bespaart u op de energie- en waterrekening. Win-win!  

Wasmachine, drogers en vaatwassers. Onmisbaar in menig huishouden, maar ook apparaten die erg veel water gebruiken. Dat kan milieuvriendelijker, vond Electrolux (in Nederland vooral bekend onder de merknaam AEG). Hun missie? Zo duurzaam mogelijk zijn, voor zowel mens als planeet. Een doel dat ook aan de consument wordt overgebracht. En wel door te focussen op duurzaam gebruik, zo vertelt PR-manager Marsha van der Laan-Vis. 

Waarom is het juiste gebruik van huishoudelijke apparaten zo belangrijk? 

“De grootste impact op het milieu ontstaat niet door productie of transport, maar hoe je de apparatuur thuis gebruikt. Hoe minder waterverbruik, hoe minder water moet worden verwarmd en dat maakt dat je de milieu-impact minimaliseert. Het is dan ook cruciaal dat huishoudelijke producten een energiezuinig label hebben én waterbesparende functies bevatten. Zo starten onze wasmachines en vaatwassers standaard in de eco-stand. Maar onze innovaties gaan verder dan dat. Daarbij is goed gekeken naar wat er bij de consument speelt.” 

De grootste impact op het milieu ontstaat door hoe je de apparatuur thuis gebruikt

Hoe kun je apparaten nog energiezuiniger gebruiken? 

“Uit ons onderzoek blijkt dat 1 op de 4 Europeanen hun kleding niet wast omdat het vuil is, maar vanwege onfrisse geurtjes. Een stoomprogramma op de wasmachine biedt dan uitkomst. Daarmee ruikt je kleding weer fris én wordt het ontkreukt. En dat met een programma van 25 minuten waarbij slechts 2 liter water wordt verbruikt. Ter vergelijking: een normale wasbeurt kost al snel 40 liter. Dat is dus 96 procent waterbesparing!” 

Hoe stimuleren jullie mensen om gemakkelijker milieuvriendelijkere huishoudelijke apparatuur te kiezen? 

“We hebben innovatieve producten ontworpen die de milieu-impact verminderen: de AEG EcoLine. Deze apparaten presteren optimaal én helpen om de meest duurzame keuze te maken tijdens het gebruik.” 

Gaat duurzaamheid hiermee niet ten koste van de werking van de apparaten? 

“Zeker niet! De bedoeling is juist dat met dit type witgoed je kleren tot twee keer zo lang meegaan. Minder vaak wassen en tussentijdse stoombeurtjes helpen daarbij, evenals kouder wassen. Met onze PowerCare-wasmachine kun je door innovatieve technieken uitstekend op 30 graden een wasje draaien. Beter voor de planeet én je portemonnee. Dat geldt overigens voor alle EcoLine-producten. Zo kun je met de warmtepompdroger jaarlijks 250 tot 300 euro aan energie besparen. Win-win dus!” 

Marsha van der Laan-Vis

PR-manager Electrolux

Next article