Home » Water » Handen ineenslaan is belangrijker dan ooit: kennis halen en delen op watervakbeurs
Sponsored

Op 21, 22 en 23 maart is alweer de 15e editie van Aqua Nederland. De grootste nationale watervakbeurs in Nederland is completer en innovatiever dan ooit, maar nog steeds geheel kosteloos en laagdrempelig te bezoeken.

Kennis ophalen tijdens hoogwaardige kennissessies, samen brainstormen over uitdagingen in de branche, leren van elkaar en van innovaties in de sector, samenwerkingen zoeken en netwerken…. Wie de 15e Aqua Nederland bezoekt, zal met veel waardevols thuiskomen. “Het is een moment dat niet meer te missen is”, belooft Account Manager Esther Rodenburg over de grootste Nederlandse watervakbeurs. “Bezoekers vinden hier alles wat interessant is om bezig te zijn met de toekomst van watermanagement”, vult Marketing Event Manager Robin Vissers aan.  

Wat branchevereniging ENVAQUA (nu gefuseerd met én onder de naam Water Alliance) 15 jaar geleden kleinschalig voor de sector organiseerde, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste vakbeurs van Nederland op het gebied van watermanagement, waterbehandeling en waterinnovaties. En dat is hard nodig, want de uitdagingen binnen de sector zijn groot en de handen ineenslaan is belangrijker dan ooit. Vissers: “Daarom richt de beurs zich tegenwoordig op vier kernpilaren: afvalwater, proceswater, drinkwater en stedelijk water plus rioolbeheer. Met als idee om de verschillende disciplines van de sector samen te brengen.”  

Next Level om te leren van elkaar 

Met de keuze vorig jaar om ‘Next Level’ te gaan, is Aqua Nederland completer, gevarieerder en innovatiever dan ooit. Terwijl bezoekers beneden nog steeds terechtkunnen bij exposanten die hun producten laten zien, is de eerste verdieping veel meer inhoudelijk. “Met letterlijk een eerste verdieping aan advies, innovatie, recruitment, kennissessies en kennistheaters”, aldus Rodenburg, “kunnen bezoekers hier terecht om te leren van en samen te werken met elkaar. Ideaal voor beleidsmakers die met dienstverlenende vraagstukken zitten.”               

Zo is boven een Watertheater waar elke dag een deelgebied van watertechnologie wordt uitgelicht. Vissers vervolgt: “Er worden veel losse kennissessies van bijvoorbeeld KWR, KNW, Reinier van den Berg, Unie van Waterschappen en ELIQUO gehouden, die kosteloos en zonder voorinschrijving te bezoeken zijn. Maar ook een mini-symposium vanuit Water Alliance, TKI met o.a. STOWA over microverontreiniging en nieuwe technieken om dit te verwijderen. Er is tevens een mini-symposium van TAUW, Sweco, Croonwolter&dros, Mobilis en RWB Water namens de Water Zuiveringen Alliantie. En een Stedelijk Watertheater dat drie dagen lang over klimaatadaptief bouwen, regenval en rioolbeheer gaat. Hier worden sessies van onder andere Stichting RIONED, STOWA, VPdelta+ en Wavin gehouden.”

Laagdrempelig en kosteloos te bezoeken 

Met zoveel variatie die laagdrempelig en kosteloos wordt aangeboden, is het logisch dat de vakbeurs steeds meer bezoekers trekt. “De watersector is een kleine wereld en veel ons kent ons. Dit is daarom hét nationale netwerkmoment van het jaar. Je kunt er gratis kennis halen, nieuwe contacten leggen en leren van elkaar. Er  is voor ieder wat wils. Voor de techneut die een nieuwe pomp voor levering wil zien, maar ook voor de beleidsmaker   die een innovatie zoekt om grondstoffen uit oppervlaktewater te halen. Aqua Nederland brengt de sector samen.”

Next article