Skip to main content
Home » Zero Emissions Day » Investeren voor een betere wereld
Sponsored

Duurzaamheid is geen trend of modewoord; het is een noodzakelijke reactie op uitdagingen waar de wereld voor staat. De druk op onze wereld neemt toe door een groeiende wereldbevolking en consumptiepatronen. Ondanks de daling van 5% van de Nederlandse CO2-uitstoot in 2022, draagt CO2-uitstoot nadelig bij aan de opwarming van de aarde; volgens de laatste cijfers van het IPCC stijgt het CO2-gehalte met meer dan 50 procent per jaar. Een alarmerend tempo.

Duurzaam denken én daar naar handelen is essentieel om te werken aan de toekomst van morgen. Dat is de belangrijkste drijfveer van DuurzaamInvesteren.nl, het grootste duurzame investeringsplatform van Nederland voor particuliere beleggers.  

Hans van der Pouw, CFO DuurzaamInvesteren.nl: “De duurzaamheidstransitie gaat volgens ons niet snel genoeg. Veel innovatieve bedrijven en projecten die het proces kunnen versnellen en positieve impact maken, krijgen hun financiering niet rond bij traditionele geldschieters. Ons platform biedt de uitkomst om ze toch op weg te helpen.” 

Sinds de oprichting in 2013 is er via het platform al meer dan 300 miljoen euro opgehaald voor ruim 258 projecten. Een groot deel van deze projecten reduceren de CO2-uitstoot, zoals SemperVere, het Klimaatfonds Nederland en MisterGreen. Naar eigen zeggen “rust MisterGreen niet voordat fossiele brandstof van de aardbodem is verdwenen” en daarmee voorkomen ze met hun elektrische leaseauto’s jaarlijks tonnen aan CO2-uitstoot.  

Impact meetbaar maken  

Dennis Kromhout van der Meer, CEO DuurzaamInvesteren.nl: “Daarnaast maken we in 2023 per project inzichtelijk of deze aan één of meer van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) bijdraagt. Hoeveel CO2 bespaart een onderneming bijvoorbeeld nu echt? Hiermee geven we investeerders meer inzicht en keuze in de duurzame doelen waaraan ze willen bijdragen en wordt de term duurzaamheid een minder hol begrip. Duurzaamheid betekent namelijk veel meer dan zonnepanelen en het gebruik van (fossiele) brandstoffen. 

Door de groeiende interesse vanuit investeerders die willen bijdragen aan wereld verbeterende projecten en ondernemers die financiering zoeken voor hun duurzame idee, kunnen we meer projecten verwelkomen die bijdragen aan de verschillende SDG’s. Zo zetten we ons met zijn allen 365 dagen per jaar in voor de wereld van morgen.”

Meer informatie

Ook bijdragen aan het versnellen van de duurzaamheidstransitie? Bekijk www.duurzaaminvesteren.nl voor de mogelijkheden. Ilana Tetenburg

Next article